Všechny potřebné ingredience na sushi

25.12.2011 14:16

 

Všechny potřebné ingredience na sushi

 

Na přípravu sushi potřebujeme několik druhů ryb, zeleniny, sojových omáček, mořských plodů, ovoce, mořských řas, různých rýžových octů, nakládaný zázvor, různé druhy sushi rýže, krabí tyčinky, krevety, sépie, houby

 

To byl jen hrubý seznam skupin, které budeme potřebovat. Teď jednotlivé sekce podrobně proberem ať si může každý vybrat zrovna to na co bude mít chuť a co mu nejvíce chutná.

 

Ryby: Losos, Tuňák, Mořský vlk, Úhoř

Zelenina: Okurka, Mrkev, Bambusové výhonky, Špenát, Ředkev, Dýni

Sojové omáčky: Kikkoman, Komugi, Ninben, Tamari shoyu, Yamasa

Mořské plody: Sépie, Chobotnice, Mušle sv. Jakuba

Ovoce: Avokádo

Mořské řasy: Nori, Wakame, Kombu

Oleje: Iwai goma abura

Octy: Kurozu, Mizkan Kokumotsu

Rýže: Kin mai, Medaka no okome, Minori

Houby: Čínské malé houbičky buďto čerstvé nebo sušené

 

Opět zmiňuji, že suroviny musí být čerstvé a musíme je pečlivě skladovat byť je to pouze na jeden den, protože na další den se přivážejí opět čerstvé suroviny. S výběrem rýže a octů je to poněkud složitější z toho důvodu, že ne každému chutná vše a má k nějakým chuťěm výhrady ba dokonce odpor, proto si myslím že je dobré mít od každé ingredience trošku, abyste měly široké spektrum nabízeného zboží a mohl si vybrat každý jedinej, třeba i ten jedinec který sushi v životě neměl a chtěl by ho ochutnat.

 

Pokud se vrátím zpět k ingrediencím tak s nimy je to také složité musíte mít prostory kde uchovávat ryby a na to je jen jediný způsob a to mít boxy nacpané ledem aby byly ryby stále v chladu a nekazily se kůly teplotě vzduchu tím by totiž vznikl pozvolný rozklad. Ovoce se zeleninou musí být chlazené, aby nepřicházely o svoje vitamíny a minerální látky. A nakonec octy, oleje, pasy, prášky musí být uskladněny v suchu a v teple. 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode