Všechny potřebné ingredience na sushi
Na přípravu sushi potřebujeme několik druhů ryb, zeleniny, sojových omáček, mořských plodů, ovoce, mořských řas, různých rýžových octů, nakládaný zázvor, různé druhy sushi rýže, krabí tyčinky, krevety, sépie, houby
To byl jen hrubý seznam skupin, které budeme potřebovat. Teď jednotlivé sekce podrobně proberem ať si může každý vybrat zrovna to na co bude mít chuť a co mu nejvíce chutná.
Ryby: Losos, Tuňák, Mořský vlk, Úhoř
Zelenina: Okurka, Mrkev, Bambusové výhonky, Špenát, Ředkev, Dýni
Sojové omáčky: Kikkoman, Komugi, Ninben, Tamari shoyu, Yamasa
Mořské plody: Sépie, Chobotnice, Mušle sv. Jakuba
Ovoce: Avokádo
Mořské řasy: Nori, Wakame, Kombu
Oleje: Iwai goma abura
Octy: Kurozu, Mizkan Kokumotsu
Rýže: Kin mai, Medaka no okome, Minori
Houby: Čínské malé houbičky buďto čerstvé nebo sušené
Opět zmiňuji, že suroviny musí být čerstvé a musíme je pečlivě skladovat byť je to pouze na jeden den, protože na další den se přivážejí opět čerstvé suroviny. S výběrem rýže a octů je to poněkud složitější z toho důvodu, že ne každému chutná vše a má k nějakým chuťěm výhrady ba dokonce odpor, proto si myslím že je dobré mít od každé ingredience trošku, abyste měly široké spektrum nabízeného zboží a mohl si vybrat každý jedinej, třeba i ten jedinec který sushi v životě neměl a chtěl by ho ochutnat.
Pokud se vrátím zpět k ingrediencím tak s nimy je to také složité musíte mít prostory kde uchovávat ryby a na to je jen jediný způsob a to mít boxy nacpané ledem aby byly ryby stále v chladu a nekazily se kůly teplotě vzduchu tím by totiž vznikl pozvolný rozklad. Ovoce se zeleninou musí být chlazené, aby nepřicházely o svoje vitamíny a minerální látky. A nakonec octy, oleje, pasy, prášky musí být uskladněny v suchu a v teple.