Jak správně zabalit sushi

25.12.2011 14:23

 

Jak správně zabalit sushi

 

Pokud si pokládáte otázku jak správně zabalit sushi tak na tuto otázku je více odpověďí, se kterými jsou spojité i náležitosti.

 

Pro přípravu musíme mít správně uvařenou rýži, která nám bude dobře lepit a na to se výborně hodí jasmínová rýže, která nejen správně lepí ale také má vynikající aroma a chuť se kterou sushi ladíme ještě k větší dokonalosti.

 

Dále potřebujeme suroviny, které musí být kvalitní stejně tak jako náš pracovní inventář pro přípravu.

 

Tady Vám vypíši nějaké ingredience, které budete potřebovat, ale je jen na Vás jaké si vyberete a jsou to : Ryby ( losos, tuňák,mořský vlk a jedovatá, ale výtečná ryba fogu), Zelenina ( okurka, dýně, mrkev, bambusové výhonky, avokádo ), Mořské řasy ( Nori, Wakame a Kombu )

 

Takže samotné balení vypadá na první pohled lehce, ale k dokonalosti je potřeba pár desítek sushi zabalit aby Vás pochválili i samotní mistři sushi, kteří jsou nejen zkušení, ale velmi tolerantní a na jejich kurzech se toho velmi naučíte.

 

Nejdříve začneme tím, že na stůl nebo desku si položíme bambusovou podložku na kterou položíme například řasu Nori a na ní vytvarovaný váleček rýže, který jsme vytvarovali pomocí mokrých rukou, váleček tedy prsty a klouby roztlačíme po celé ploše řasy, na okraj blíže k nám naneseme jedním prstem tenkou vrstvu wasabi na kterou budeme pokládat námi zvolenou ingredienci ( ryby, mořské plody ), můžeme doplnit proužky zeleniny a jdeme na samotné motání. To provedeme tak, že podložku společně s řasou uchopíme na okrajích a převalíme aby nám řasa obklopila celý vnitřek tedy náplň, kterou jsme si vybrali a pevně, ale opatrně zmačkáme do tvaru obdelníku a celý tento proces opakujeme dokud nezbude místo na poslední obtočení.

To totiž provedeme tak, že prst si namočíme do studené vody a potřeme okraj řasy a vrchol rolky a přilepíme takto ten okraj.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode