Jak připravit

25.12.2011 14:21

 

Jak připravit sushi

 

Jak správně připravit sushi to je otázka, kterou si určitě klade každý člověk, který tento báječný pokrm ochutnal a zachutnal mu, ale pravda je, že příprava je daleko složitější než to vypadá a je zapotřebý určitý inventář bez kterého by jste to nedokázali.

 

Mezi tyto nezbytné věci určitě patří:

Japonské jídelní hůlky, speciální podložka na zarolování, rýžovar, řasy zvané Nori, jasmínovou rýži, wasabi což je křenová pasta zelené barvy, různé druhy octů jako například

(Kikkoman,Mizukan,Marukan), sezamový olej,sezamová semínka, kaviár, mořské ryby ( Losos, Tuňák, Makrela, Fogu), dále se používají chobotnice, krevety, sardinky tilápie.

 

Určitě nesmíme opomenout ovoce a zeleninu mezi, které patří: avokádo, okurka, listová špenát, ředkev, dýně a bambus.

 

Nesmíme zapomenout, že u surovin na přípravu sushi musíme vždy brát ohled na čerstvost a zralost z toho důvodu, že v sushi požíváme ryby bez jakékoliv tepelné úpravy tudíž nemůžeme žádným způsobem neutralizovat bakterie, které se vyskytují ve starších kusech mas a v odleželé zelenině, kde se vyskytují i plísně a při podání by si toho zákazník zaručeně všiml a mohl by z toho hostitel mít velké problémy.

 

Princip přípravy sushi už je pakvelmi jednoduchý a záleží jenom na Vás jaký druh si vyberete. Máte na výběr z točených, jednoduchých, ale také i ze sushi salátů.

 

Rolovací sushi připravíte tak, že na rolovací podložku položíte řasu nori na ní položíte váleček uvařené rýže, který pomocí prstů a kloubů rozprostřete po celé řase. Rýži můžete potřít trochou wasabi a poté na něj položit plátky ryb, popřípadě můžete doplnit ovocem nebo zeleninou.

 

Ještě bych Vám mohl doporučit abyste na přípravu používaly speciální sushi nože, které jsou na to speciálně kované a při řezání namočte špičku nože do vody a poté rukojetí bouchněte jemně do stolu nebo desky, aby voda potřela celou čepel a sushi se nepotrhalo při krájení.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode