Jak nakrájet maso na sushi

25.12.2011 14:18

 

Jak nakrájet maso na sushi

 

Jako u všech způsobů krájení mas k jakémukoliv účelu je zapotřebí kvalitní a ostrý nůž. Na sushi bych doporučoval nože od značek Yaxell, Seki Magoroku a Santoku, tyto nože patří mezi nejvíce kvalitní jak vybroušením čepele taklehkostí a tvrdostí ocele.

 

Ale i když máte kvalitní a ostré nože tak první věcí, kterou byste měly udělat než začnete krájet, a to platí u každého krájení ne jenom krájení sushi je že nůž přebrousíte. A to tak, že brousek, který je na to nejlepší pokropít studenou vodou a pomalými, ale ritmyckými pohyby budete nožem pohybovat od špičky k rokojeti nože každou stranu cc 2-5 minut. Toto brousení nám způsobí zahřátí ocele, tudíž zvýší její pružnost a zvětší ostrost nože.

 

Nakrájet maso na sushi je svým způsobem umělecké dílo, protože vyžaduje maximální soustředěnost a pečlivost, takže doporučuji krájet plynulými, dlouhými pohyby od špičky ke konci nože abychom rovnoměrně využily čepel nože a tím využily celý potencionál nože a ne pouze jenom jeho část.

 

Pokud se ptáte jaké maso na sushi je nejlepší, tak odpověď na tuto otázku neexistuje. Každý z nás má jiné chutě a každému chutná jiný druh masa, tudíž nejlepší maso neexistuje, ale každé je velmi dobré.

 

Takže abych se konečně dostal k tomu hlavnímu tématu tohoto článku tak krájet maso po vlákně a ne přes vlákno, protože kdyby se krájelo přes vlákno tak by se maso potrhalo a tím by ztratilo nejen na estetice, ale také na kvalitě a jeho látkách.

Na sushi se maso krájí na 0,5 cm maximálně vysoké a to kvůly jeho ztravitelnosti, prtože se požívá syrové.

 

Plátky masa se krájí z mořských ryb a to jsou : Losos, Tuňák, Močský vlk, Úhoř, Halibut

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode