Historie Sushi

25.12.2011 14:07

 

Historie sushi

 

Sushi je v mnoha ohledech nejen pokrm, ale také velmi dobrý poznávací prostředek nejen lidí, ale také vlastního klidu. Učí lidi, aby se při jeho přípravě uklidňovaly a našli v sobě jakéhosi uměleckého ducha. Pokud se vrátíme o pár staletí zpět, tedy přesně do 7. století kdy se sushi dostalo do Japonska, tak to svým způsobem nebylo nic jiného než jen proces kvašení. Ale k pravému pokroku v přípravě tohoto pokrmu se datuje v 15.stoletím v Japonsku kdy se konečně začala rýže spojovat s rybou. A další pokrok k lepší celkové chuti se stal o 2. století později kdy se do rýže začal přidávat rýžoví ocet a byl to právě ON, který urychlil už dřívě zmíněný proces kvašení. To způsobilo, že sushi je konzumovatelné hned po přípravě.

 

Ale naneštěstí mnoho obyvatel v Evropě odsuzuje sushi právě z toho důvodu, že se připravuje ze syrových ryb a nevěří jejich bezzávadnosti, přitom Japonsko a Čína jsou v tomto ohledu velmi vybýravé země co se týče kvality jejich pokrmů a fakt, že jsou to nejzdravější lidé na planetě a je to právě díky sushi a tomu, že všechny látky, které jsou obsaženy v rybách, mořských plodech a zelenině neznehodnucují žádnou tepelnou úpravou ani jiným způsobem.

 

Spousta lidí, kterých se zeptám co si představí pod pojmem sushi většinou odpoví ,, Konzumace syrových ryb s rýží ´´ tento výrok, ale není tak úplně pravdivý.

Slovo ,,Sushi´´ ´znamená v doslovném překladu ( Kyselá rýže ). A ve spojení s gastronomií to není pouze rýže nýbrž rýže spojená se speciální octovou omáčkou, která se nazývá Sušinoko.

 

Závěr tohoto článku bych zhrnul asi takto. Je jedno jestli jste Evropan, Asijec nebo jakákoliv jiná rasa a nebo jestli se bojíte tento pokrm vyzkoušet, protože ho doporučuji a z vlastních zkušeností vím, že se není opravdu čeho bát, protože v těchto restauracích nebo bystrech jsou opravdu jen čerstvé potraviny, které se vozí každý den a nežádoucí se bez ostychu vyhazují.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode