Druhy sushi a jeho provedení

25.12.2011 14:15

 

Druhy sushi a jeho provedení

 

Sushi je velmi kombinovatelný pokrm s neuvěřitelným spektrem neutrálnosti to znamená, že existuje mnoho druhů a úprav a hlavně také způsobů jak vytvořit i sushi, které bude chutnat Vám a nemusíte do něj přidávat syrové ryby popřípadě nemusíte mít vůbec rybí sushi. Vše záleží jen na lidském důvtipu a schopnosti vytvářet nové recepty a způsoby úprav.

 

Klasické Japonské druhy sushi se vyznačují spektrem barev, různých chutí, ale nikdy se chutě nepřebijí, ale naopak jedna chuť doplňuje tu druhou a to je kouzlem celého sushi.

 

Mezi nejvíce známé druhy patří určitě:

 

  • Maki

  • California roll

  • Nigiri

  • Temaki

  • Sashimi

  • Gunkan

     

Pojďme si nyní každý druh pečlivě vysvětlit ať je nám jasné o jaký druh sushi se jedná a co obsahuje

 

Maki: Tento druh je nejzákladnějším podávaným sushi, jeho tvar je rolkovitého tvaru, který se tvaruje pomocí podložky a jeho složení je rýže plněná masem s kousky zeleniny a to vše je obaleno v řase nori a je krájeno na jednotlivá kolečka, která si postupně namáčíme do sojové omáčky a křenu wasabi. Pro dosažení cílové chuti je podáváno se zázvorem, který má účinkovat jako neutralizant, ale spíše všechny chutě vyzdvyhuje.

 

California roll: Je připravena stejným způsobem jako Maki, ale pouze v ingrediencích protože způsob rolování je naopak tedy místo řasy máme na povrchu rýži.

 

Nigiri: Toto je velmi jednoduchá příprava a spočívá pouze v tom, že mokrou rukou vytvarujeme z rýže váleček, který ozdobýme nakrájenou rybou, zeleninou nebo vejcem. A podává se také se sojovou omáčkou a křenem wasabi.

 

Temaki: Řasu nori v tomto případě nerolujeme nýbrž vytvoříme z ní kornout, který vyplníme rýží, masem nebo kaviárem

 

Sashimi: Tento druh se vyznačuje tím, že syrovou rybu nakrájenou na tenké plátky namáčíme do sojové omáčky a wasabi.

 

Gunkan: Velice elegantní druh v malém provedení, ale s výraznou chutí ktrou zajišťije kaviár, který je obtočen mořskou řasou. Místo kaviáru můžeme použít i ryby nebo pomazánky z nich

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode